Zdravé jídlo – existuje?

27

Zdravé jídlo? To mi v dnešní době připadá spíše jako iluze, jako něco vysněného, ale nereálného. Spíše bych to nazvala jako „relativně zdravé jídlo. A proč relativně zdravé jídlo?

Protože v dnešní době plné chemikálií už se zdravé jídlo dá vypěstovat velmi těžko.

Musela by být speciálně upravená půda, voda i zvířata. Zkrátka to není tak jednoduché. Poté by se dalo říct, že se jedná o zdravé jídlo. Bez zdravých surovin nemůže být zdravé jídlo, proto jsem použila označení „relativně zdravé jídlo„.

První krok pro zdravé jídlo je tedy mít zdravé suroviny. Pak už se můžeme zaobírat tím, jak je zpracovat, aby i nakonec z toho bylo zdravé jídlo.

Jak zpracovat potraviny a udělat zdravé jídlo?

Je to vcelku jednoduché.

1. čím čerstvější zelenina, ovoce, maso, tím lépe

2. čím méně budete suroviny upravovat (zelenina, ovoce), tím více vitamínů jim ponecháte a můžete podávat zdravé jídlo

3. maso upravujte tak, aby v něm nebyla žádná krev. Krev v sobě nese informace o nemocech, tak proč se vystavovat riziku a tím si kazit zdravé jídlo.

Pokud máte cit, trochu rozumu a zásady, tak hurá a jde se vařit zdravé jídlo.

A pokud máte i fantazii, tak nejenže bude zdravé jídlo, ale bude i chutné. Zdravé jídlo je základ zdravého a spokojeného života.