Kokosový olej je pro mnohé klasika, pro mnohé naprostá novinka. Zcela určitě byste kokosovému oleji ale měli věnovat pozornost, protože si podobně jako jiné druhy zastudena lisovaných olejů zanechává přirozeně prospěšné vlastnosti.
Nás velmi zaujalo, že ho lze používat v běžné kuchyni, ale také zastudena. Jistě oceníte, že ho lze opakovaně použít při smažení a fritování. Ani po několikátém použití nemusíte mít strach z karcinogenů a jiných toxických a škodlivých látek, jako jsou volné radikály a podobně.
Kokosový olej je právě proto vhodný i do restauračních provozoven, kde najde své uplatnění ve fritézách. Stejně tak se ho ale brzy naučíte využívat i v domácnosti, a to dnes a denně v teplé i studené kuchyni. Je dokonalý do salátů a navíc má nižší obsah kalorií, než většina na ostatních olejů a navíc snižuje hladinu „špatného“ cholesterolu a zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu.
Co se značek olejů týče, snad každý už má oblíbenou značku olivového oleje. Co se kokosového týče, zkuste kokosový olej od belgické společnosti MARMA, je vyhlášený svým složením a kvalitou.