Většina lidí žije v přesvědčení, že jejich jediným úkolem je smažení. Přitom to vůbec není pravda. Pánvičky totiž můžete směle využít k různorodým kulinářským činnostem – ať už to bude již zmíněné smažení, dušení, grilování nebo dokonce vaření. Ano tohle všechno kvalitní pánvičky umí tak si mezi nimi pojďte vybrat tu pravou!
Není pánev jako pánev
Pánvička není jen jedna. Ve skutečnosti jich je hned několik a liší se nejen vzhledem, ale především velikostí, povrchem nebo úpravou dna. Díky rozmanité nabídce může být složité vybrat si tu pravou. Jako první je určitě dobré zamyslet se nad velikostí pánve. Výběr můžete přizpůsobit počtu členů v domácnosti. Nejrozšířenějším typem jsou pánve s průměrem 28 cm. S tou si vystačíte pro přípravu oběda pro čtyřčlennou rodinu, protože na ní usmažíte i čtyři plátky masa nebo čtyři kousky ryb.
Pánve zvané WOK
Pokud milujete čínu, neměla by vám doma chybět pánev WOK, kterou poznáte podle větších rozměrů a především díky tomu, že je hluboká. V Asii si to bez tohoto kuchyňského pomocníka snad ani neumí představit. Kouzlo této pánve spočívá ve zdravé přípravě pokrmů, protože potřebujete jen minimální množství oleje.
Něco víc nežli klasika
Každé hospodyňce se určitě čas od času bude hodit pánev na palačinky, která je speciálně uzpůsobená přípravě tohoto pokrmu. Máte-li děti, určitě oceníte přítomnost pánve na lívance, se kterou připravíte ty nejchutnější lívanečky na světě – stačí jen přidat marmeládu nebo domácí šlehačku! Pokud si ke snídani rádi uděláte míchaná vajíčka, poslouží vám skvěle mini pánev s průměrem 14 cm. Pro jednu osobu více než ideální.