Jaký nůž vydrží v kuchyni opravdu hodně?

1832

Ano, nůž je potřeba v případě, že jej potřebujeme jako trampové v lese, nůž je potřeba, jestliže chceme ukrojit chléb a nůž je také potřeba v každé kuchyni. Dnešní trh nám nabízí široký výběr nejrůznějších druhů nožů, jejich velikostí a liší se skladbou materiálu a samozřejmě i účelem, pro který byly vyrobeny.

Nůž byl odjakživa mužským doplňkem. Postupem času se jejich popularita zvedla a kapesní nůž například může být i věc vcelku užitečná. Co se týká ale nožů v kuchyni, ty mají úplně jiné poslání a jsou také vyrobeny pro úplně jiné úkoly. Žádná kuchyně a to ani ta nejmodernější, se bez nožů prostě neobejde.

Kuchyňské nože jsou potřebné pro přípravu a servírování různých pokrmů, jsou užitečné na pikniku, na výletě , na chalupě a podobně. Kuchyňské nože se liší nejen tvarem a délkou čepele, ale také tím, pro jaké účely jsou určené. Nůž na drůbež jistě nebude tím vhodným pro krájení dortu a naopak.

Pro pizzu je například velmi vhodný speciální nůž, kterým lze dobře rozkrojit křupavé těsto a jak nepoškodí náplň. Většinou to bývá kulatý nůž s válečkem s čepelí ve tvaru kotouče. Speciálními noži jsou rovněž nože na sýr. Mají širokou čepel se zahloubením a otvory, takže na něm plátky sýra nepřilnou.

I krájení bochníku chleba vyžaduje dokonalý nůž. Ten musí být stejně jako všechny ostatní ostrý a s pevnou dlouhou čepelí. Nůž na krájení chleba je vlastně malou pilkou, kterým lze dobře krájet i ananas a jiné velké ovoce a zeleninu.

Firma Dellinger s.r.o. nabízí kvalitní a ostré nože, které je možné použít prakticky na všechno. Pevná  a kvalitní ocel, ze které jsou tyto nože vyrobeny je tzv.damašková ocel, která vyniká především neuvěřitelnou silou a schopností udržet ostré hrany.

Firma Dellinger s.r.o. – to jsou kvalitní, pevné a originální nože!